KunstwerkT NL

Kunstproject De Renne

Geschiedenis maakt je tot wie je nu bent of wat je nu doet. Onze geschiedenis, die van KunstwerkT NL, is nog jong, maar wel heel erg indrukwekkend.

Voor KunstwerkT NL begon het allemaal met dit ambitieuze kunstproject in het voorjaar van 2020: de hoogste popup-galerie van Europa in sloopflat De Renne in Stadskanaal. Een unieke, tijdelijke expositie waar veel verschillende vormen van kunst een podium kregen in een jaren-’70-flat van tien etages. Het project werd enthousiast omarmd door kunstenaars, vrijwilligers, bezoekers, bedrijven en scholen. Iedereen wilde graag zijn of haar steentje bijdragen.

De expositie zou plaatsvinden op drie achtereenvolgende dagen in maart 2020, maar de Corona-maatregelen gooiden roet in het eten. Uiteindelijk mochten we in juni met de nodige aanpassingen tóch open en werd het project alsnog een groot succes. De vijf zondagmiddagen die we open mochten voor publiek waren namelijk in no-time volgeboekt.

Het kunstproject werd met grote belangstelling bekeken, niet alleen door publiek en diverse media, maar ook door andere instanties. Voor dit project hebben we een landelijke kunstonderscheiding gekregen, de Gouden K.

De Renne-flat is eind 2020 gesloopt.

De grootste muurschildering van Noord-Nederland door Michel Velt

De hoogtepunten van dit kunstproject waren:

  • Het megagrote kunstwerk van Michel Velt – de grootste muurschildering van Noord-Nederland.
  • Het Renne Eiland – het wildbreien en -haken werd enthousiast opgepakt door alle leeftijden. Het werd een eiland vol kleine verrassingen. Dat is het nog steeds.
  • Vijftig verschillende exposities in één gebouw.

Het was een kunstproject dat bol stond van warme ontmoetingen en mooie belevenissen. Wil je dit prachtige project graag (her)beleven? Dat kan via onderstaande links:

Special moments
Allerlei leuke filmpjes
Fotoalbums met heel veel foto’s
Alle nieuwsberichten over Kunstproject De Renne

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén