KunstwerkT NL

Over KunstwerkT NL

KunstwerkT NL staat voor KunstwerkT No Limits, voor innovatieve activiteiten en evenementen op het gebied van kunst en cultuur in en rondom gemeente Stadskanaal.

Stichting KunstwerkT NL wil kunst en cultuur bereikbaar maken voor iedereen. Door verschillende kunstprojecten brengen wij inwoners van Stadskanaal, maar ook mensen van buiten de gemeentegrenzen in aanraking met verschillende vormen van kunst. Kunst in uiteenlopende vormen en stijlen levert boeiende gespreksonderwerpen op. Het brengt mensen met verschillende smaken met elkaar in contact én brengt mensen in beweging. Kunstprojecten als De Renne, Street Art Stadskanaal en De Kunstkoffer laten zien: Kunst wérkt!

De kracht van kunst

Wij geloven in de kracht van kunst. Kunst is een verbindende factor tussen mensen. Kunst in de openbare ruimte vergroot de leefbaarheid van de woon- en werkomgeving, brengt mensen met elkaar in contact en inspireert tot nieuwe ideeën. Alles begint immers met een creatief idee.

Een idee is aanvankelijk vaak heel klein en om te komen tot de realisatie van iets groots, is een goede samenwerking van alle partijen belangrijk. Wat dat betreft is de hulp van de lokale samenleving daarbij onmisbaar. Wij betrekken bewoners, bezoekers, organisaties, bedrijven en scholen bij onze projecten. Maar we zoeken ook samenwerking over de grens. We laten niet alleen lokale, maar ook nationale en internationale kunstenaars naar de gemeente Stadskanaal komen voor fantastische kunstprojecten. Wij willen een podium geven aan zowel beginnende als ervaren, internationaal bekende kunstenaars. En we zien het in de praktijk: Kunst wérkt!

Kunst maakt mensen gelukkiger. Door ons succesvolle kunstproject in de sloopflat De Renne (2020) hebben wij, als organisatoren, maar zeker ook onze bezoekers, kunst als levensbehoefte ervaren. Dit was een fantastisch groot en gezamenlijk succes. Wij willen een grote rol blijven spelen in deze behoefte door kunst bereikbaar te maken voor iedereen. Door kunst om de hoek te realiseren. Want Kunst wérkt!

Wij zijn een organisatie van vijf mensen met hun roots in Stadskanaal. Dat is ook waarom we in eerste instantie kozen voor de naam “KunstwerkT Stadskanaal”. Maar hoewel wij een kleine organisatie zijn, zijn onze ambities groot. En we merkten al snel dat het project Street Art Stadskanaal en vooral het onderdeel Mooie Muren verder dan Stadskanaal zou gaan reiken. Vandaar dat we onze naam hebben veranderd. Deze is nu KunstwerkT NL, waarbij “NL” staat voor “No Limits”. Geen beperkingen!

Wij zijn KunstwerkT NL!

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén