KunstwerkT NL

Filmpjes Renne

Beelden zijn zo belangrijk voor de beleving, voor de impact, maar ook om het niet te vergeten. Hieronder staan filmpjes, heel divers, die een mooie weergave zijn van de sfeer van ons kunstproject in de Renne.

Stickerbombing en tape-art van respectievelijk Richard van Rijswijk en Richard Lamain


Promotiefilmpje social media
Promotiefilmpje van ons super kunstproject op social media. Nog steeds kippenvel als ik er naar kijk. Kippenvel omdat het een perfect filmpje is. Kippenvel omdat LS Mediabewerking dit filmpje volledig heeft gesponsord, omdat het een “tof project” is. Dit filmpje vertegenwoordigt voor ons als organisatie zoveel emoties.

Harry’s Hang
Gedurende het kunstproject kwamen ook mensen spontaan naar ons toe, omdat ze op zoek waren naar een bijzondere locatie om te oefenen. Harry Pol heeft ons laten kennismaken met zijn bijzondere en unieke instrument: de hang. De hang staat voor improvisatie en rustgevende muziek, gecombineerd met de vogels op de achtergrond. Perfect gewoon. Bedankt Harry.

Silent Expo
De intelligente lockdown, maart 2020, vlak voor ons grote evenement zou plaatsvinden. Vlak voor dat wij zouden gaan knallen en Stadskanaal op de kop gingen zetten. Alles stond in de startblokken, echt alles was geregeld. Onze droom viel in duigen, spatte wreed uiteen. Hoe nu verder?!!! Eén van de ideeën was het organiseren van een Silent Expo. De stilte die volgde…

Timelapse van de grootste mural van Noord NL
De grootste mural van Noord NL is gemaakt in Stadskanaal door onze topper Michel Velt. Zijn droom ging in vervulling: zo groot én met 100% vrijheid voor de kunstenaar. Ongekend. Wetende dat het flatgebouw het einde van het jaar 2020 niet zou halen, kon hij deze kans eenvoudigweg niet aan zich voorbij laten gaan. Wat een prestatie.

Jan Eilert, een veelzijdig kunstenaar
Jan was aanwezig met onder andere zijn foto’s, maar ook met zijn muziek. Het filmpje is gemaakt tijdens een oefensessie in zijn expositie appartement met een deel van de muziekband Vintage Velvet. Genre muziek is Americana. Met een zeer verdiend applaus.

Expeditie 1,5 meter: Kunst in de Renneflat
Wij hadden een nieuwe invulling gegeven aan ons kunstproject, dat voor de buitenwereld stil was komen te liggen vanaf de intelligente lockdown. Vijf weekenden lang zijn we elke zondag open gegaan voor een gelimiteerd aantal bezoekers. Eén van de deelnemende kunstenaars, Elianne Pepping, had contact gezocht met Expeditie Grunn. Derk Bosscher en cameraman van RTV Noord kwam ook even langs. Klik op de foto.

Laatste bewoner van de Renneflat
Terwijl we al druk bezig waren met de voorbereidingen voor ons kunstproject in de Renne was de flat nog niet helemaal verlaten. Wilko Peper, de laatste bewoner, is geïnterviewd door Dagblad van het Noorden. Een prachtig interview en met mooie beelden van een bijzondere man, van de flat en van Stadskanaal. Klik op de foto.

Tribute aan de Renneflat door René Stel
Tijdens ons kunstproject gebeurde er zoveel mooie dingen. Eén van die mooie prestaties is geleverd door René Stel. Hij heeft de Rollercoaster fantastisch gezongen met opnames in verschillende appartementen van de flat. De bijbehorende clip laat dan ook een mooie impressie zien van de aanwezige kunst. René, bedankt. Filmcredits voor Purisa: Arjen Plat en Robin Dol.

Michel Velt maakt een enorme muurschildering
De Renneflat in Stadskanaal wordt binnenkort gesloopt. De ultieme kans voor beeldend kunstenaar Michel Velt uit de stad om een muurschildering te maken van 30 meter hoog te maken op de zijkant van die flat! Klik op de foto.

Het wildbreien is begonnen
Eind maart 2020 is er in de Renneflat van Stadskanaal een kunstgalerie. Naar aanleiding daarvan wordt er een bomenroute gemaakt. Stieneke haakt en breit daarvoor mooie patronen voor om de bomen. RTV1 LAIF ging langs. Klik op de foto.

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén