KunstwerkT NL

Kunstcommissie KunstwerkT Stadskanaal stelt zich voor

Foto by Auniek Klijnstra

Speciaal voor het project Street Art Stadskanaal is de kunstcommissie KunstwerkT Stadskanaal in het leven geroepen. De leden hebben elkaar afgelopen vrijdag voor het eerst ontmoet in hun nieuwe functie. Van links naar rechts: Jan-Willem van de Kolk, Michel Velt en Geert Schreuder vormen samen de kunstcommissie voor ons project. Graag stellen wij deze drie sympathieke mannen aan jullie voor.

Michel Velt is een bekende Nederlandse street artist met werk over de hele wereld. Hij is voor Stadskanaal een oude bekende. Hij heeft immers de grootste muurschildering van Nederland gemaakt op de inmiddels afgebroken Renneflat.

Jan-Willem van de Kolk voor velen bekend als een oud-wethouder van deze gemeente. Nog altijd politiek actief, maar dan voor een andere gemeente. Hij woont hier echter nog steeds en in zijn vrije tijd schildert hij.

“Stadskanaal is belangrijk en Kunst doet ertoe. In Street Art worden kunst en Stadskanaal gecombineerd. Om naar uit te zien!”

Jan-Willem van de Kolk

Geert Schreuder ook woonachtig in deze gemeente. Een zeer ervaren en veelzijdige kunstschilder die door het hele land heeft geƫxposeerd. Hij maakt prachtig werk dat waarschijnlijk veel woonkamers siert.

De kennismaking startte met een fotoshoot voor De Nieuwsbode. Daarna werden we iets serieuzer en zijn de leden bijgepraat over het project, kregen ze een presentatie over verschillende kunstenaars en stond de werkwijze van de kunstcommissie op de agenda en gelijk ter discussie.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén