KunstwerkT NL

Mooie Muur 5 door BKFoxx

Ierse handen

De Ierse handen van BKFoxx’ grootmoeder

Vanmiddag rond half drie staan we stil bij de Mooie Muur nummer 5. BKFoxx legt de laatste hand aan haar Kunstwerk, het zijn de handen van haar oma. Haar oma komt uit Ierland en ze vertelde dat ze van haar het doorzetten heeft meegekregen, het ruwe, het rauwe. Voor de muur verzamelen zich steeds meer mensen. Twee vrouwen houden hun handen naar voren en vergelijken ze met die van het kunstwerk. Een wijsvinger gaat over hun eigen blauwe aders. De vrouwen beginnen te lachen. ‘Dei handen lieken op dei van mie, hebb’n wie den ook de tied in onze handen? Dát zol ja mooi wezen”.

Race met de klok

Het wordt rumoeriger. Voelen de kijkers dat de tijd dringt? De trein van BK Foxx gaat om 17.04 uur vanaf station Assen richting Schiphol. Hierna stapt ze op het vliegtuig. Niet naar huis in New York, maar naar Bordeaux. Ze is in de buurt, zegt ze. Ze wil eerst haar familie in Frankrijk bezoeken.

Neem de tijd

Het thema is duidelijk; liefde is tijd en tijd is liefde. Op haar arm heeft ze in digitale cijfers “take your time” getatoeëerd. En dit doet BKFoxx duidelijk, ze neemt voor alles de tijd. Een vrolijk praatje met de mensen en geduldig uitleggen waar haar kunstwerk voor staat. Rond half vier is ze klaar. Vlug naar het hotel, uitchecken en naar het station. Op naar haar dierbare familie. De tijd die BKFoxx in Stadskanaal achterlaat vertaalt zich in Mooie Muur nummer 5. Een muur om bij stil te staan en de tijd te nemen om het met aandacht te bekijken.

Kom naar de nieuwste Mooie Muur van Stadskanaal. Wij zijn heel benieuwd wat jullie zien en lezen.

– Harma de Roo

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén