KunstwerkT NL

JR bij ‘M’

Als je niet iedere avond aan de buis gekluisterd zit, mis je wel eens iets. Zoals dit item bij talkshow ‘M’ van Margriet van der Linden op de publieke omroep. Kunstenaar Jasper Krabbé was te gast en vertelde enthousiast over het werk van de Franse kunstenaar JR, de bedenker van o.a. het Inside Out project. Dit kunstproject voegde afgelopen woensdag een prachtige, Mooie Muur toe aan de al bestaande Mooie Muren van Stadskanaal.

Gelukkig heeft KunstwerkT NL een oplettende Facebook-volger die ons er terloops in een comment op wees dat dit fragment op de landelijke televisie te zien was. Dank Jan-Willem.

“Kunstenaar en fotograaf JR is relatief onbekend, maar zijn sociaal geëngageerde kunstwerken absoluut niet. De immens grote foto’s verschenen in ruim 140 landen: vaak illegaal geplakt op stoepen, gebouwen en daken. Vanaf morgen mag iedereen zijn oeuvre bewonderen in het Groninger Museum.”

Bekijk hier het fragment.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén