KunstwerkT NL

Mooie Muur 2 by Marcus GOMAD Debie

By Marcus Debie (GOMAD)

Titel: Privacy Matters
Locatie: Utrechtselaan, Stadskanaal

Het ontwerp laat een jonge vrouw zien die vanwege privacyregels niet volledig zichtbaar in beeld wil. Ze verbergt zich onder een grote hoed en lange jas. Maar, blijft ze zo wel anoniem of is het ‘schijnveiligheid’. De vrouw staat symbool voor Moeder Natuur. Ze houdt een boeket pioenrozen vast waarvan de stengel overloopt in de oplaadkabel van de mobiele telefoon. Dit staat symbool voor de mens die door de vele technologische ontwikkelingen de ‘verbinding’ met de natuur is kwijtgeraakt. Op het mobieltje zit een vogel, ook weer een verwijzing naar de ‘vergeten’ natuur en tevens het symbool van een belangrijke sociaalnetwerksite. Social media speelt namelijk tegenwoordig een belangrijkere rol dan de natuur. De mens moet de natuur weer meer gaan waarderen en minder bezig zijn met de ‘schermcultuur’.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén