KunstwerkT NL

Mooie Muur 1 – deel 2

Michel Velt beloofde in zijn tekst onderaan de gevel van Mooie Muur 1, dat er nóg een tekening zou komen. Op de muur van het trappenhuis is hij hier nu mee begonnen. Een eerdere poging in augustus viel in het water toen een zware onweersbui de nog niet uitgeharde blauwe onderlaag van de bakstenen spoelde. Nu heeft Michel gelukkig beter weer en schiet de schildering al aardig op.

Net als op de enorme muurschildering op de zijkant van de Renne-flat, worden vrouwelijk schoon en vogels gecombineerd. Dit had Michel in dit geval niet van tevoren bedacht. De roeken die in de wijk rondvliegen, brachten hem op het idee.

Het bovenste deel van de muur oogt al aardig ‘af’, maar de schetsen onderaan de muur laten zien dat Michel nog niet helemaal klaar is. Wanneer deel 2 van Mooie Muur 1 voltooid wordt, is nog niet helemaal duidelijk. De hoogwerker is vanaf deze week namelijk ook nodig voor de New Yorkse kunstenares BK Foxx, die aan haar schildering aan de Europalaan gaat beginnen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén