KunstwerkT NL

Mooie Muur 5 rechtstreeks uit New York

BKFoxx in 2016, aan het werk aan “Tuff” (foto door @bytegirl24)

KunstwerkT NL brengt een stukje New York naar Stadskanaal. Een van ‘s werelds beste plekken om street art te spotten is New York. Daarom is voor de vijfde muur een street artist uit deze wereldstad gevraagd om naar Stadskanaal te komen. 

Mooie Muren

De Mooie Muren zijn onderdeel van het project Street Art Stadskanaal. Street Artist BKFoxx begint  op 22 of 23 september aan het beschilderen van haar gevel, de vijfde Mooie Muur op rij. Michel Velt, Marcus ‘GOMAD’ Debie, Case MaClaim en Kitsune Jolene gingen haar voor met Mooie Muren 1 tot en met 4. Muur 5 bevindt zich aan de Europalaan in Stadskanaal

(Street artist Filipe Lourenco is bezig met Mooie Keet 1 in Alteveer.)

Street Art zet aan tot nadenken

BKFoxx is een ervaren street artist uit New York, gewend aan grote muren. Ze maakt voornamelijk fotorealistisch werk waarvoor ze alleen spuitbussen gebruikt. Er komen geen kwasten, projectoren of stencils aan te pas. Met het onderwerp van haar muurschildering daagt ze de toeschouwers uit om na te denken over een bepaald thema.

Wij zijn ervan overtuigd dat het genieten van kunst mensen gelukkiger maakt. BKFoxx wil net als wij van KunstwerkT NL met street art kunst bereikbaar maken voor iedereen. De New Yorkse vindt kunst belangrijk voor iedereen daarom hoort het volgens haar thuis in de publieke ruimte. De ideale street artist voor het project in Stadskanaal!

Voorbereidingen voor Mooie Muur 5 in volle gang (Instagram, 20 sep 2021)

Zie ook:

BK Foxx op Instagram

BK Foxx op Youtube

Dagblad van het Noorden

Westerwolde Actueel

Menterwolde.info

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén