KunstwerkT NL

Jongeren KunstwerkT en Impacter in het Bieblab

De Bibliotheek, Impacter en KunstwerkT NL hebben de handen ineengeslagen om jongeren in Stadskanaal ruimte te geven om zich creatief te ontwikkelen. De Bibliotheek is hiervoor een uitstekende plek. In het Bieblab van de Openbare Bibliotheek in Stadskanaal kreeg een groep jongeren uitleg over hoe je een eigen ontwerp op een mok kunt drukken.

De groep heeft zich goed voorbereid. De vooraf gemaakte ontwerpen heeft iedereen op de mobiele telefoon staan. Even naar beneden scrollen laat zien hoeveel tekeningen er in totaal wel niet gemaakt zijn. Stuk voor stuk zijn het heel diverse karakters, van vrolijk lachende tomaten tot geanimeerde manga.

Ross kiest er bijvoorbeeld voor om een origineel karakter op de mok te drukken, gebaseerd op de animatieserie Steven Universe. Het ontwerp bevat het proces van hoe normaalgesproken de tekeningen gemaakt worden. Eerst de ruwe schets, dan een schets met meer details, dan de lijnen, dan in kleuren, dan schaduwen blush en highlight en ten slotte de laatste effecten en licht. Deze figuren zijn achter elkaar geplaatst en het totaalplaatje ziet eruit als een bewegende animatie. Wanneer ik vraag hoe dit proces heet, vertelt Ross: ‘ik zou eerlijk gezegd niet weten hoe het proces heet, maar ik noem het “het proces van Ross” haha.’

De overige jongeren twijfelen nog een beetje over welk ontwerp ze op de mok willen drukken. Na overleg en het geven van adviezen aan elkaar wordt er gekozen voor de afbeelding die het beste bij hen past.

“Het leven bestaat niet alleen uit werken, leren hoort er ook bij.”

Als afsluiter van deze avond kregen de jongeren een mooi advies van Yorick mee; ‘denk niet dat het leven bestaat uit alleen werken, leren hoort er ook bij. Ik wilde ook niet meer naar school en ik ging toen alleen vieze silo’s schoonmaken. Gelukkig heb ik gekozen om weer door te leren en nu doe ik deze toffe dingen met jullie. Dus mijn advies: ga doorleren.’

Binnenkort komen de jongeren van Impacter en KunstwerkT weer bij elkaar om nieuwe creatieve activiteiten te beleven. Wil je ook meedoen aan deze projecten of wil je meer informatie? Neem contact op met KunstwerkT NL of ga naar Impacter op Instagram of Facebook.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén