KunstwerkT NL

Mooie Muur 4 by Kitsune Jolene

Deze bijzondere Mooie Muur door Kitsune Jolene (Jolien de Waele) is gebaseerd op een oude Japanse mythe. De mythe vertelt over een oude man die op de maan leeft. Elke nacht komt hij naar buiten op zoek naar verwante zieltjes die wat van elkaar te leren hebben, verliefd zullen worden of samen de wereld zullen veranderen. Dit om hen te verbinden met een onzichtbare rode draad, die ervoor zorgt dat ze elkaar uiteindelijke zullen vinden op hun levenspaden.

Kitsune is een veelbelovend talent uit Gent, BelgiĆ«. Haar artiestennaam is afgeleid vanuit het Japans waar kitsune ‘vos’ betekent. Haar werk is bijna altijd gebaseerd op een oud volksverhaal, net als bij deze Mooie Muur. Verder is kenmerkend voor haar werk dat ze gesatureerd (verzadigd) kleurgebruik toepast met vaak roze als vaste constante.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén