KunstwerkT NL

TimeLapse-video Inside Out Stadskanaal

De gebruikte materialen voor het Inside Out Project zijn eenvoudig: papier en behangplaksel. Met deze twee ingrediënten weet de maatschappelijk betrokken kunstenaar JR een enorme impact teweeg te brengen. Of dit nu in Ramallah is, bij de Mexicaans-Amerikaanse grens of in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Zijn kunst zwengelt discussies aan over onrecht in de samenleving. Daarbij is de kunst een míddel en geen doel op zich. Dat de papieren portretten buiten, in weer en wind langzaam vergaan, is dan ook een geaccepteerd feit. Wat overblijft, zijn de registraties: de interviews, de foto’s, de gesprekken en discussies in de media. In de expositie JR: Chronicles in het Groninger Museum is dit mooi te zien.

Ada Tolboom van KunstwerkT NL was zich al voor de start van het project bewust van de tijdelijkheid van de mooie portretten, zoals die sinds kort schitteren op de gevel van het Philipsgebouw. Zeker met het Hollandse weer in gedachten, zou het best eens zo kunnen zijn dat de gezichten over een half jaar niet meer herkenbaar zijn! Voor Ada een goede aanleiding om een timelapse-camera aan te schaffen.

Dit apparaat heeft op woensdag 17 november 2021 de hele dag door alle Inside Out-werkzaamheden geduldig vastgelegd. En samen met haar dochter heeft Ada er nu een prachtige video van gemonteerd. Deze is te bewonderen op Youtube.

Timelapse-video van Inside Out in Stadskanaal

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén