KunstwerkT NL

Eerste rondleiding Mooie Muren

We hebben iets nieuws! En we hebben er heel veel zin in. KunswerkT NL gaat namelijk starten met rondleidingen langs de Mooie Muren van Stadskanaal. Afgelopen zaterdag hebben we proefgedraaid met een aantal speciale gasten. Bij de ‘try out’ van de rondleiding waren niet alleen een aantal van onze sponsors aanwezig, maar ook de wethouder van kunst en cultuur en de burgemeester. De rondleiding werd verzorgd door Geerte van den Wildenberg en Harma de Roo. Laatstgenoemde doet hier verslag.

Van start

“Als je net zo relaxt bent als je eruit ziet, dan komt het helemaal goed!” In het zonnetje staan Geerte, Ada en ik voor de Bibliotheek de ochtend door te nemen. We hebben er alle vertrouwen in. Tegen 10 uur komen de eerste genodigden de bibliotheek binnen. Na een korte introductie van het tot stand komen van de rondleiding, deelt Geerte een stok, een rode zakdoek en een doosje met wat lekkers uit. Voor iedere muur heeft Geerte een lekkernij bedacht. De knapzak mag iedereen zelf in elkaar zetten. Sommigen knopen de zakdoek met een grote glimlach dicht. De ander bekijkt het met een schuin oog. Maar ach, de ander doet het ook. Vooruit! De 15 knapzakken en hun eigenaars zijn klaar om richting de Mooie Muren van Stadskanaal te gaan.

Volg die knapzak!

Geerte en ik houden onze knapzak hoog in de lucht. “Volg die knapzak!” Binnen een seconde voelden Geert en ik ons officieel de tourleiders van de ‘Tijd is Liefde’ tour. Geerte steekt van wal bij de muur van Michel Velt, daar waar het allemaal begon. Zij vertelt over de achtergronden van Michel en door welke stijl hij geïnspireerd is. Iedereen staat aandachtig te luisteren naar het verhaal waarom hij voor de roeken op de muur heeft gekozen. Bij deze muur hoort een lekkernij, een kletskopje, typisch Nederlands net als Michel!

Tijd is liefde

Zo slingeren we, vertellen we en verbazen we ons langs de Mooie Muren van Stadskanaal. Bij de vijfde Mooie Muur van BKFoxx’ Tijd is Liefde vertellen we waarom we juist deze naam gebruiken voor onze rondleiding. Met deze vijfde Mooie Muur wil de kunstenaar ons vertellen: “het is belangrijk om onze gegeven tijd in te vullen met dingen waar onze liefde naar uitgaat.” Een zin waar wij ons van KunstwerkT NL bij aansluiten. Kunstenaars over de hele wereld zijn naar Stadskanaal gekomen om hun werk te laten zien. Zij geven hun tijd aan Stadskanaal met als resultaat onze bewoners toegang geven tot mooie kunstwerken.

Terug in de Bibliotheek krijgen wij als organisatie waardevolle tips en delen we aanvullende suggesties met elkaar. ‘De rondleiding is meer dan Mooie Muren,’ werd gezegd. Deze steken we in onze knapzak! (Excuus voor de slechte woordgrap.)

We willen alle deelnemers bedanken voor hun aanwezigheid en het delen van jullie eerlijke feedback, deze nemen we mee in de organisatie voor de volgende rondleiding. Met veel plezier hebben Geerte en ik de rondleiding gegeven en dit smaakt volledig naar meer!

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 KunstwerkT NL

Thema door Anders Norén